Waterdichte Horloges

Waterdichte herenhorloges

Waterdichte herenhorloges zijn in veel vormen en maten verkrijgbaar. Lang niet iedere man zoekt een waterdicht heren horloge om mee te zwemmen. Zo worden via waterdichte horloges en geregeld herenhorloges besteld die wel degelijk waterdicht zijn, maar niet echt geschikt om actief mee te zwemmen. Deze horloges worden voornamelijk gedragen als sieraad, echter belangrijk om te weten is dat leren horloge banden niet goed bestand zijn tegen water en transparantievocht.

Wat is een waterdicht herenhorloge

Er zijn verschillende manieren om de waterdichtheid aan te geven. Zo worden de termen BAR, ATM en meter gebruikt om de waterdichtheid van waterdichte herenhorloges aan te duiden. Met name de aanduiding meter zorgt regelmatig voor onduidelijkheid, omdat meter niet staat voor hoeveel meter het horloge onderwater kan. Zo staat 10ATM gelijk aan 10 BAR en 100 meter. Onderstaand vindt u wat de verschillende termen betekenen voor een waterdicht herenhorloge.

  • 3 ATM (3 BAR, 30 meter) Een waterdicht herenhorloge met deze waterdichtheid is maar heel licht beschermd tegen water. Deze herenhorloges kunnen tegen spatwater bij bijvoorbeeld het wassen van uw handen. Het is niet verstandig om met een waterdicht horloge van 3 ATM te douchen of laat staan te zwemmen.
  • 5 ATM (5 BAR, 50 meter) Een waterdicht herenhorloge met deze waterdichtheid kunt u prima om houden tijdens het douchen. In sommige gevallen kunt u zelfs met een horloge van 5 ATM rustig zwemmen in het oppervlaktewater, maar dit is echter niet te garanderen.
  • 10 ATM (10 BAR, 100 meter) Een waterdicht herenhorloge met deze waterdichtheid kunt u dragen tijdens het zwemmen en snorkelen. U kunt echter met deze horloges niet duiken met persdruk.
  • 20 ATM (20 BAR, 200 meter) Een waterdicht herenhorloge met deze waterdichtheid is geschikt om mee te duiken in zeeën en meeren. U kunt deze horloges alleen niet gebruiken bij diepzeeduiken. Voor diepzeeduiken dient u een horloge te gebruiken van 100 ATM.

Vind een Waterdicht herenhorloge via één van onze betrouwbare partners.

Onderstaand vindt u onze betrouwbare partners en tevens de grote aanbieders van herenhorloges. Indien u een polsklokje uitzoekt vergeet dan niet de bovenstaande informatie te gebruiken, zodat u een waterproof herenhorloge vindt die bij u past.


bol-com

Bij bol.com kunt u kiezen uit duizenden verschillende herenhorloges. Bol.com maakt het mogelijk het horloge thuis te laten bezorgen of af te halen bij een AH afhaalpunt. Bekijk alle herenhorloges bij Bol.com.


Tips om de waterdichtheid te behouden

  • Temperatuurverschillen zijn niet gezond voor de waterdichtheid van uw waterdichte herenhorloge. Het materiaal van uw horlogekast kan hierdoor gaan uitzetten en krimpen. Op deze manier kunnen er lekkages ontstaan. Vermeid bijvoorbeeld een hete kraan. Voorkom ook dat uw dameshorloge langdurig in de hitte van de zon ligt, om er vervolgens mee in de koude zee te duiken.
  • Zout en Chloorwater kunnen de waterdichtheid van uw horloge aantasten. Het is verstandig om na het zwemmen uw horloge met lauw water uit de kraan schoon te spoelen.
  • Check de waterdichtheid van uw mannen horloge. Dit is met name belangrijk na het verwisselen van de batterij.

Waar moet u op letten zodra u een waterproof mens watch aanschaft

  • Leren bandjes zijn niet bestand tegen vocht. Indien u toch kiest voor een leren bandje, is het verstandig om deze direct te drogen, nadat het bandje in contact is geweest met water.

Waterdichte horloges doet zijn uiterste best om u zo volledig mogelijk in te lichten over de waterdichtheid van de verschillende herenhorloges. Daarnaast hopen wij u overzichtelijk te ondersteunen bij uw zoektocht naar een waterdicht herenhorloge. Via ons contactformulier kunt u terecht voor verdere vragen, opmerkingen of voor een eventuele samenwerking op het gebied van waterdichte herenhorloges.

Waterdichte herenhorloges