Waterdichte Horloges

Waterdicht dameshorloge tips

Waterdichte dameshorloge tips geeft u inzichten met betrekking tot het behouden van de waterdichtheid van uw vrouwen polsklokje. Het gaat hierbij met name over de do’s and don’ts die u scherp dient te hebben alvorens u een keuze maakt uit de verschillende waterdichte dameshorloges. Daarnaast vindt u hier tips om de waterdichtheid te behouden.

Waar let ik op tijdens het uitzoeken van een waterdicht dameshorloge?

  • lees eerst de informatie over de verschillende gradaties qua waterdichtheid op waterdichte dameshorloges voordat u een horloges aanschaft.
  • Bandjes van echt leer zijn niet goed bestand zijn tegen vocht. Laat u goed informeren over het materiaal van het horlogebandje, aangezien u niet voor niets opzoek bent naar een waterdichtdameshorloge. Mocht u toch een nieuwe bandje zoeken dan kunt u altijd terecht bij een horlogebandjes specialist.

Tips voor het behoud van de waterdichtheid

  • Temperatuurverschillen zijn een gevaar voor de waterdichtheid van uw waterdichte dameshorloge. Het materiaal van uw horlogekast kan uitzetten en krimpen, zo kunnen er kleine lekkages kunnen ontstaan. Vermeid bijvoorbeeld enorm hete kraan. Leg uw horloge ook niet een langdurig in de hete zon om vervolgens direct met uw dameshorloge in de koude zee te springen.
  • Zout en Chloorwater kunnen de waterdichtheid van uw horloge langzaam aantasten. Het is dan ook verstandig om na het zwemmen uw horloge met lauw kraanwater schoon te spoelen.
  • Leren bandjes zijn gevoelig voor water. Het is verstandig om uw bandje goed na te drogen, nadat hij nat is geworden.
  • Laat uw horloge op diens waterdichtheid controleren. Dit is met name aan te raden na het verwisselen van de batterij. Het is overigens sowieso verstandig om dit zo af en toe te laten doen bij een specialist.

Bovenstaande tips kunt u gebruiken om zo lang mogelijk te genieten van een waterdicht dameshorloge.