Waterdichte Horloges

Waterdicht horloge

Waterdicht horloge is de pagina die u een overzicht geeft over alles wat waterdichte horloges u te bieden heeft. Zo vindt u hier informatie over de verschillende gradaties qua waterdichtheid, onze betrouwbare partners, de verschillende categorieën en tips.

Wat is een waterdicht horloge

Er zijn verschillende manieren om de waterdichtheid van een horloge aan te duiden. Zo worden de termen BAR, ATM en meter gebruikt. Met name de aanduiding meter zorgt regelmatig voor onduidelijkheid, omdat meter niet staat voor hoeveel meter het horloge onderwater kan. Zo staat 10ATM gelijk aan 10 BAR en 100 meter. Onderstaand vindt u wat de verschillende aanduidingen betekenen voor een horloge.

  • 3 ATM (3 BAR, 30 meter) Een waterdicht horloge met deze waterdichtheid is maar heel licht beschermd tegen water. Deze horloges kunnen tegen spatwater bij bijvoorbeeld het wassen van uw handen. Het is niet verstandig om met een waterdicht horloge van 3 ATM te douchen of laat staan te zwemmen.
  • 5 ATM (5 BAR, 50 meter) Een waterdicht horloge met deze waterdichtheid kunt u prima om houden tijdens het douchen. In sommige gevallen kunt u zelfs met een horloge van 5 ATM rustig zwemmen in het oppervlaktewater, maar dit is echter niet te garanderen.
  • 10 ATM (10 BAR, 100 meter) Een waterdicht horloge met deze waterdichtheid kunt u dragen tijdens het zwemmen en snorkelen. U kunt echter met deze horloges niet duiken met persdruk.
  • 20 ATM (20 BAR, 200 meter) Een waterdicht horloge met deze waterdichtheid is geschikt om mee te duiken in zeeën en meeren. U kunt deze horloges alleen niet gebruiken bij diepzeeduiken. Voor diepzeeduiken dient u een horloge te gebruiken van 100 ATM.

Vind hier een waterdicht horloge via al onze betrouwbare partners.

Onderstaand vind u al onze betrouwbare partners en tevens de grote aanbieders van op het gebied van horloges. Indien u een polsklokje uitzoekt vergeet dan niet de bovenstaande informatie te gebruiken, zodat u een waterproof watch vindt die bij u past.


bol-com

Bij bol.com kunt u kiezen uit duizenden verschillende horloges. Bol.com maakt het mogelijk het horloge thuis te laten bezorgen of af te halen bij een AH afhaalpunt. Bekijk alle horloges bij Bol.com.


Enkele tips om uw horloge waterdicht te houden

  • Temperatuurverschillen zijn een gevaar voor de waterdichtheid van uw horloge. Zo kan het materiaal van uw horlogekast uitzetten en krimpen, waardoor er kleine lekkages kunnen ontstaan. Vermeid bijvoorbeeld een hete kraan. Leg uw horloge ook niet een langdurige periode in de hete zon om vervolgens direct met uw horloge in de koude zee te springen.
  • Zout en Chloorwater kunnen de waterdichtheid van uw horloge aantasten. Het is dan ook verstandig om na het zwemmen uw horloge met kraanwater schoon te spoelen.
  • Leren bandjes zijn gevoelig voor water. Zodoende is het verstandig om deze goed na te drogen nadat uw leren bandje nat is geworden.
  • Laat uw horloge op diens waterdichtheid controleren na bijvoorbeeld het verwisselen van de batterij. Daarnaast is het sowieso verstandig om dit zo af en toe te laten doen.